Streleț vrea aprofundarea dialogului strategic cu SUA

Share:

Ambasadorul SUA la Chișinău, James Pettit, a salutat formarea noului guvern al Republicii Moldova, exprimându-și deschiderea pentru conlucrare, într-o întâlnire avută luni cu premierului Valeriu Streleț, care a pledat, la rândul său, pentru aprofundarea Dialogului strategic cu Statele Unite, relatează marți Radio Chișinău.

Diplomatul american a reiterat în cadrul acestei întrevederi susținerea SUA pentru continuarea procesului de implementare a reformelor asumate de Republica Moldova, între care lupta împotriva corupției, democratizarea societății și reforma economiei.

La rândul său, șeful executivului Republicii Moldova s-a pronunțat pentru aprofundarea Dialogului strategic cu SUA, lansat în 2014, la Washington, o platformă multidimensională a colaborării bilaterale.

El s-a referit, în mod special, la proiectele investiționale realizate în Republica Moldova cu sprijinul partenerilor americani. ‘Republica Moldova pledează pentru aprofundarea Dialogului strategic cu SUA’, a reiterat Valeriu Streleț.

Din 1992, SUA au acordat Republicii Moldova asistență financiară în valoare de aproximativ 1,2 miliarde dolari, dintre care 20,66 milioane dolari au fost oferite anul trecut de guvernul american.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.