Spitalul Județean Sfântu Gheorghe, la cel mai înalt nivel de încredere

0

Spitalul Județean de Urgență „Fogolyan Kristoff” din Sfântu Gheorghe a fost acreditat de comisia de evaluare, îndeplinind aproape 94% dintre indicatorii reglementați, a anunțat, marți, managerul instituției, Andras Nagy Robert. Potrivit acestuia, spitalul a fost încadrat în categoria „cel mai înalt nivel de încredere”.

„Anul trecut, a început procedura de acreditare, comisiile de evaluare au verificat timp de o săptămână respectarea indicatorilor și standardelor de acreditare reglementați, (…) iar, în luna iulie, am primit hotărârea comisiei de acreditare privind obținerea celui mai ridicat nivel de acreditare posibil. Sunt patru grade de acreditare — neacreditat, acreditat cu nivel de încredere mediu și ridicat, și nivelul acreditat, care este cel mai mare. Noi am fost încadrați în categoria acreditat, realizând cam 94% din indicatorii stabiliți”, a precizat Andras Nagy Robert. El a mai adăugat că pregătirea pentru acreditare a presupus aproape doi ani de muncă din partea întregii echipe a instituției, informează Agerpres.

Acreditarea a fost realizată de Comisia Națională de Acreditare a Spitalelor (CONAS), care a evaluat siguranța procedurilor medicale realizate, drepturile pacienților și aspectele administrative, reflectate în mai mulți indicatori de referință.

Acreditarea conferă Spitalului Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe dreptul să rămână în relații contractuale cu Casa de Asigurări de Sănătate și după 1 ianuarie 2016, drept pe care unitățile spitalicești neacreditate îl vor pierde.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.