Standard & Poor’s vrea să degradeze nota UE din cauza Greciei

Agenția de rating Standard & Poor’s (S&P) intenționează să scadă nota de solvabilitate financiară a Uniunii Europene (UE), în special din cauza sprijinului acordat Greciei, o țară cu risc ridicat.

S&P a scăzut perspectiva notei pe termen lung a Uniunii la „negativă” de la „stabilă” înainte, potrivit unui comunicat publicat luni și citat de AFP. Această decizie sugerează că agenția de rating americană ar putea degrada această notă, în prezent la „AA+”, în următorii doi ani, informează Agerpres.

S&P își justifică poziția prin criza din Grecia și mai ales angajamentele luate de UE pentru a evita un colaps al Atenei cu consecințe potențial păgubitoare pentru zona euro. „Faptul că Uniunea Europeană recurge repetat la fondurile ei pentru a sprijini statele membre financiar cu risc ridicat (mai recent Grecia), fără ca acestea să aducă un sprijin”, este unul dintre motivele acestei decizii, justifică S&P.

Fără să spună clar, agenția americană sugerează că Grecia nu și-ar putea onora datoriile față de UE, notează France Presse.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.