Toate autobuzele RATB vor fi igienizate!

Regia Autonomă de Transport București a achitat amenda de 150.000 de lei pe care a primit-o de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului pentru problemele de igienă necorespunzătoare, iar până la finele acestei luni va finaliza igienizarea tuturor mijloacelor de transport în comun.

„Amenda pe care am primit-o de la ANPC ne-a determinat să accelerăm puțin achiziția de detergenți și dezinfectanți chiar dacă ea era pe lista noastră de priorități. Acum avem detergenții și toate unitățile s-au apucat să spele și să curețe toate mijloacele de transport. Oamenii noștri sunt cei care fac curățenia pentru că nu avem o firmă specializată și sperăm ca, undeva, la finele lunii august să se și vadă impactul acestei măsuri administrative. Într-adevăr a fost perioadă în care nu am putut să achiziționăm materialele necesare, a fost o sincopă, de când cu aprobarea bugetului, și a creat aceste probleme, dar o să reglementăm situația până la sfârșitul lunii august”, a declarat pentru AGERPRES directorul general al RATB, Vincențiu Daniel Antonescu.

În data de 17 iulie, RATB a fost amendată cu 150.000 de lei de către ANPC din cauza condițiilor neigienice și improprii în mijloacele de transport în comun.

‘Au fost verificate 6 depouri de autobuze, troleibuze și tramvaie din Capitală, la plecarea în curse a acestora. Au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 150.000 lei și oprire temporară de a fi utilizate în transportul public a mijloacelor de transport care nu asigură condițiile de siguranță și igienă corespunzătoare până la remedierea deficiențelor. Controalele vor continua și în următoarea perioadă’, a precizat ANPC la acea dată.

În pofida celor descoperite de inspectorii ANPC pe partea de igienă, regia a precizat că toate vehiculele puse în circulație îndeplinesc normele de siguranță în trafic și au reviziile tehnice la zi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.