Geoană: Guvernul Ponta va fi schimbat în câteva săptămâni!

Liderul Partidului Social Românesc, Mircea Geoană, a declarat marţi seara, că guvernul va fi schimbat „în câteva săptămâni”, la începutul sesiunii parlamentare. Acesta a precizat că actualul Cabinet Ponta va fi înlocuit cu un guvern minoritar, cu susţinere parlamentară.

Geoană a declarat că „în câteva săptămâni vom avea un alt guvern”, cel mai probabil la începutul sesiunii, iar Victor Ponta va pleca din proprie iniţiativă, în acelaşi mod cum a plecat şi din fruntea PSD şi nu prin demiterea sa. „Victor Ponta a aruncat prosopul. Cred că îşi caută o manieră de a ieşi din scenă cu daune cât mai mici, pentru a nu da sentimentul că a dat bir cu fugiţii”, a declarat Mircea Geoană, potrivit Romaniatv.net.

Liderul PSRO a adăugat că actualul Guvern va fi înlocuit cu un guvern minoritar, cu susţinere parlamentară.

Întrebat dacă la Palatul Victoria, în cazul plecării lui Victor Ponta, va fi instalat un alt guvern al actualei coaliţii guvernamentale, condus de Gabriel Oprea, Geoană a spus că nu crede într-o astfel de variantă. „Nu nu cred că ar accepta preşedintele României. (…) Cred că se va atomiza majoritatea imediat”, a mai spus Geoană, referitor la destrămarea actualei coaliţii, într-o astfel de variantă.

Geoană a precizat că deja PSD este împărţit, în condiţiile în care foarte mulţi social-democraţi sunt conştienţi că vor pierde guvernarea.

Liderul PSRO a mai susţinut că, cu riscul alegerilor anticipate, dacă prima variantă de premier a preşedintelui va avea probleme la votul din Parlament, sigur va trece a doua sau a treia propunere. Fostul şef PSD a adăugat că Victor Ponta nu mai este premier de facto, pentru că se confruntă cu o mare problemă de autoritate, de când partidul a fost preluat de Liviu Dragnea, iar miniştrii trebuie să dea socoteală la partid.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.