Polisano: Laboratorul de Radioterapie Oncologică, un an de performanță

0

Laboratorul de Radioterapie Oncologică din cadrul Clinicii Polisano a împlinit un an de
când este în folosinţă. În această perioadă au fost trataţi peste 600 de pacienţi cu probleme oncologice. Pacienţii care se adresează Radioterapiei de la Polisano sunt din toată ţara şi chiar din Republica Moldova.
„Am reuşit să acoperim iradierea aproape a tuturor tipurilor de tumori. Pe primul loc în rândul patologiilor oncologice tratate sunt neoplasmul mamar şi neoplasmele sferei ORL.
Întregul personal al centrului de Radioterapie al Clinicii Polisano a urmat un program de training de specialitate în Belgia şi Statele Unite ale Americii, la sediul Accuray – producătorul aparatului de radioterapie”, se arată într-un comunicat de presă al Clinicii Polisano.
Aparatul Accuray ThomoTerapy este unicul aparat din România care face tomoterapie. Acceleratorul de 6 MeV efectuează o rotaţie de 360 grade în jurul pacientului, cu expunere din toate unghiurile, iar masa face o mişcare de translaţie, astfel încât, într-o singură şedinţă, pot fi iradiate două tumori aflate la distanţă. Datorită colimatorului multi-leaf cu care este dotat, se pot face iradieri mult mai precise la nivelul tumorii, protejând organele critice. Prin acest colimator şi prin această tehnică de IMRT personalul poate creşte doza la nivelul tumorii, scăzând dozele în aşa-numitele organe critice.
Pacienţii se pot adresa Laboratorului de Radioterapie Oncologică printr-o programare pentru consultatii la Clinica Polisano (call-center 021 9383), unde se va decide începerea procedurilor de tratament. Odată stabilită necesitatea iradierii acesta va fi programat pentru un CT de planificare, întocmirea planului de tratament şi, ulterior, începerea tratamentul efectiv.
În cadrul Laboratorului de Radioterapie al Clinicii Polisano cazurile urgente sunt tratate cu prioritate, ca de exemplu: metastazele cerebrale, metastazele osoase, sindromul de compresiune de venă cavă superioară, sindromul de compresiune medulară şi pacienţii foarte tineri.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.