„Baronul” penal, Bunea Stancu, trimis în judecată!

Share:

Procurorii DNA l-au trimis în judecată, joi, pe Gheorghe Bunea Stancu, președinte al Consiliului Județean Brăila la data faptelor, pentru abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată și conflict de interese, în formă continuată.

Bunea Stancu se află în detenție într-un alt dosar. Potrivit unui comunicat al DNA, alături de fostul președinte al CJ Brăila, a mai fost trimisă în judecată Alina Daniela Rusu, director economic în cadrul Consiliului Județean Brăila la data faptei, în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

„În perioada 28 martie 2006 — 8 martie 2012, Gheorghe Bunea Stancu, în calitate de președinte al Consiliului Județean Brăila, a îndeplinit mai multe acte care au condus la obținerea în mod direct de foloase patrimoniale necuvenite pentru două cluburi sportive din Municipiul Brăila, constând în încasarea, de către acestea, a sumei totale de 7.492.360 lei, precum și darea în folosință gratuită pe o perioadă de 5 ani a unui autoturism”, informează un comunicat la DNA remis joi Agerpres.

Bunea Stancu ar fi acordat sumele respective de bani prin implicarea sa directă în adoptarea hotărârilor și a contractelor de asociere dintre cele două cluburi sportive și CJ Brăila, prin care acestea au obținut finanțare de la bugetul consiliului județean.

Potrivit anchetatorilor, Bunea Stancu a fost acționarul majoritar al unei societăți comerciale care, la rândul ei, prin intermediul altei societăți, avea calitatea de asociat majoritar la unul dintre cluburile respective și membru fondator la cel de-al doilea.

„În acest fel, inculpatul a beneficiat indirect, prin intermediul celor două cluburi sportive, de foloase patrimoniale necuvenite în valoare totală de 7.492.360 lei pentru societatea la care este acționar majoritar și în mod direct de foloase nepatrimoniale, constând în capital electoral”, susține DNA.

Procurorii anticorupție mai arată că, în perioada 1 februarie 2008 — 15 decembrie 2010, Alina Daniela Rusu, în calitate de director economic al CJ Brăila, a aprobat finanțarea celor două cluburi sportive cu suma totală de 5.242.362 lei, fără a exista angajamente legale, respectiv hotărâri ale consiliului județean de aprobare expresă a acestor fonduri.

Consiliul Județean Brăila s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 5.242.362 lei. În cauză, procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra bunurilor mobile și imobile aparținând lui Gheorghe Bunea Stancu.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vrancea cu propunerea de a se menține măsura asiguratorie dispusă în cauză.

Procurorii au beneficiat, în cauză, de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații. Gheorghe Bunea Stancu a fost condamnat definitiv la data de 2 aprilie la o pedeapsă privativă de libertate, pentru fapte asimilate celor de corupție, într-un dosar instrumentat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție.

De asemenea, acesta a mai fost trimis în judecată la data de 2 octombrie 2014, alături de alte persoane, pentru fapte similare cu cele din prezenta cauză.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.