„Vama sub lumini de Oscar”, la a șasea ediție

0

Cel mai mare festival internațional de arte vizuale din România – „Vama sub lumini de Oscar” se va desfășura, în perioada 21 – 30 august, la Vama Veche, reunind sute de pasionați ai artelor vizuale.

Festivalul se află la a șasea ediție și, potrivit organizatorilor, în acest an include atât cursuri, seminarii și ateliere practice gratuite pentru pasionații de film, fotografie și pictură, cât și expoziții, proiecții de film și concerte în aer liber, informează Agerpres.

„Vama sub lumini de Oscar este mai mult decât un festival, este o provocare pentru toți cei care sunt pasionați de artele vizuale să intre într-o concurență, să se specializeze cât mai mult, să învețe unii de la alții, să lege prietenii și colaborări și, în final, împreună să dezvoltăm artele vizuale din România. Încă de la început am pornit această aventură în lumea artelor pe principiul că vrem să oferim ceva celor la fel ca noi — iubitorilor de arte vizuale. Așa s-a născut Vama sub lumini de Oscar și de aceea ne încăpățânăm să oferim gratuit cursurile complexe, seminariile și atelierele practice cu lectori de top români și străini. Ne bucurăm că este singurul festival din România care, prin concept, a reușit să aducă împreună cei mai importanți producători de aparate foto-video profesionale”, a menționat, printr-un comunicat remis miercuri presei, directorul festivalului „Vama sub lumini de Oscar”, Cătălin Rudolf.

Programul festivalului este împărțit pe mai multe secțiuni: fotografie, film și pictură (toate vor însemna cursuri teoretice și ateliere practice), concerte și proiecții de fotografie documentară, film de scurt și lung metraj, filme documentare și reportaje.

Cursanții înscriși la festival sunt provocați să învețe cât mai multe tehnici noi, dar și să le experimenteze, iar la final, cel mai bun fotograf și cel mai bun film documentar vor primi Trofeul VSLO 2015.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.