Cifra de afaceri din industrie a crescut

0

Cifra de afaceri din industrie pe total, piața internă și piața externă, a crescut, în luna iunie 2015, atât față de luna precedentă cu 7,2%, cât și față de luna corespunzătoare din anul trecut, cu 6,5%, se arată într-un comunicat al Institutului Național de Statistică transmis, vineri, Agerpres.

Evoluția din iunie, raportată la mai, a avut la bază creșterea industriei prelucrătoare (+7,5%). Pe de altă parte, însă, industria extractivă a scăzut cu 0,8%.

‘Pe marile grupe industriale s-au înregistrat creșteri în toate sectoarele: industria bunurilor de uz curent (+10,4%), industria bunurilor de capital (+9,5%), industria bunurilor de folosință îndelungată (+6,2%), industria energetică (+4,3%) și industria bunurilor intermediare (+4,2%)’, se menționează în comunicat.

Cifra de afaceri din industrie, în luna iunie 2015, față de luna iunie 2014, a avansat ca urmare a creșterilor din industria prelucrătoare (+7,1%), care a compensat scăderea de 8,3% din industria extractivă. ‘Pe marile grupe industriale, creșteri au înregistrat: industria bunurilor de capital (+12,3%), industria bunurilor de folosință îndelungată (+8,1%), industria bunurilor intermediare (+7,6%) și industria bunurilor de uz curent (+5,7%). Industria energetică a scăzut cu 15,4%’, se subliniază în comunicat.

În semestrul I 2015, comparativ cu semestrul I 2014, cifra de afaceri din industrie pe total (piața internă și piața externă) a crescut, în termeni nominali, cu 1,9%, datorită creșterii industriei prelucrătoare (+2%). Pe de altă parte, industria extractivă a scăzut cu 0,9%. Pe marile grupe industriale creșteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în sectoarele: industria bunurilor de capital (+7%), industria bunurilor de folosință îndelungată (+5%), industria bunurilor intermediare (+4,6%) și industria bunurilor de uz curent (+0,5%). Scăderi s-au înregistrat în industria energetică (-21,5%), se subliniază în comunicat.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.