Statul Islamic a răpit 230 de civili în Siria

Share:

Cel puțin 230 de civili, dintre care peste 60 de creștini, au fost răpiți de jihadiștii grupării Statul Islamic (SI) într-o localitate din centrul Siriei, Al-Qaryatain, pe care au cucerit-o recent, a transmis vineri organizația neguvernamentală Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), potrivit AFP.

Statul Islamic a răpit 170 de sunniți și peste 60 de creștini acuzați de ‘colaborare cu regimul’ în timpul unor percheziții desfășurate în orașul cucerit miercuri, a declarat pentru AFP Rami Abdel Rahmane, directorul OSDO.

Înainte de izbucnirea conflictului în Siria, în 2011, la Al-Qaryatain trăiau 18.000 de sunniți și 2.000 de sirieni catolici și ortodcși. Însă, potrivit unor creștini instalați la Damasc și originari din această localitate, înainte de asaltul Statului Islamic nu mai existau decât 300 de creștini.

Potrivit lui Rami Abdel Rahmane, SI ar deține o listă de persoane în vederea arestării, însă jihadiștii au reținut deseori familii întregi care încercau să fugă.

Al-Qaryatain este un centru important care leagă teritorii controlate de SI: periferia de est a orașului Homs și estul regiunii Qalamoun, în apropiere de frontiera cu Libanul.

Ocuparea orașului Al-Qaryatain permite Statului Islamic să transfere trupe și provizii între cele două zone, a indicat OSDO, cu sediul la Londra și care se bazează pe o importantă rețea de surse în Siria.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.