Udrea îl atacă dur pe procurorul general

Share:

Elena Udrea s-a prezentat din nou la poliţie, vineri, pentru controlul judiciar, prilej cu care a comentat retrimiterea dosarului jurnaliştilor români răpiţi în Irak la Judecătoria Sectorului 5.

Udrea a criticat solicitarea Parchetului General privind redeschiderea urmăririi penale împotriva fostului preşedinte Traian Băsescu în legătură cu răpirea a trei jurnalişti români în Irak, în 2005, relatează Romaniatv.net.

„Mi se pare o tampenie faptul ca se discuta despre rapirea jurnalistilor in aceasta cheie, ca s-ar fi luat bani. Solicitarea Parchetului General de redeschidere a dosarului pare din seria aceea de acţiuni a domnului procuror general Niţu, împotriva fostului preşedinte, cu care încearcă să îl şicaneze şi să îi afeceze imaginea, fără succes, desigur. Este din politica lui Victor Ponta să-i facem dosare lui Traian Băsescu, o politică de altfel falimentară care l-a dus acolo unde este astăzi, sigur nu în croazieră, am vrut să spun acolo unde l-a dus politic”, a declarat Elena Udrea, la ieşirea de la Secţia 2 Poliţie.

În plus, Elena Udrea a precizat că nu ştie să fie cercetată penal într-un dosar legat de pârtia de schi de la Voineasa şi a adăugat că nu l-a cunoscut pe arhitectul vâlcean Prădatu, care s-a sinucis săptămâna trecută.

„Nu cunosc acest caz, nu l-am cunsocut pe dl Prădatu. Este o tragedie pentru familia lui. Nu stiu sa am vreun dosar penal legat de partia de la Voineasa si nu stiu ca dl Pradatu sa fi fost amestecat intr-o cauza in care eu să fiu implicata”, a comentat Elena Udrea.

Curtea supremă a admis o excepție de necompetență materială ridicată de reprezentantul Parchetului și a retrimis dosarul la Judecătoria Sectorului 5, instanță care a fost sesizată inițial de către procurori.

Parchetul General a cerut în acest dosar și începerea urmăririi penale împotriva copreședintelui PNL Vasile Blaga, însă acesta susține că dosarul său a fost închis, după ce în anul 2010 s-a dispus neînceperea urmăririi penale pe numele său.

Corneliu Vadim Tudor a depus o plângere penală la Parchetul General în care îi acuza pe Traian Băsescu și pe președintele PDL de la acea vreme, Vasile Blaga, că și-au însușit o parte din răscumpărarea plătită de statul român pentru eliberarea celor trei jurnaliști români răpiți în Irak în anul 2005.

În plângerea penală depusă la Parchet, Vadim Tudor aducea ca argumente afirmațiile făcute într-o carte de fostul procuror DIICOT Ciprian Nastasiu, și anume că din suma plătită de statul român pentru eliberarea jurnaliștilor ar fi dispărut 4 milioane de euro.

Potrivit lui Nastasiu, autoritățile de la București ar fi trimis la Bagdad, prin intermediul SIE și cu implicarea lui Traian Băsescu, aproximativ 12 — 13 milioane de euro, însă răpitorii ar fi primit doar 9 milioane de euro. El îl acuza pe Traian Băsescu că a clasificat pentru 50 de ani documentele despre negocierile din Irak și suma reală plătită răpitorilor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.