Recital Duo Kitharsis, la Palatul Brâncovenesc

0

Duo Kitharsis, compus din chitariștii Alexandra Petrișor și Dragoș Horghidan, vor susține un recital duminică, în sala Scoarțelor a Palatului Brâncovenesc de la Mogoșoaia, informează un comunicat remis luni Agerpres.

Recitalul, un eveniment de excepție laureat la concursuri desfășurate în Franța, Italia, Polonia și România, este prilejuit de prezentarea în România a primului compact disc în care protagoniști sunt membrii Duo Kitharsis. Albumul a fost realizat de curând în Polonia și cuprinde opusuri de Jean-Philippe Rameau, Dusan Bogdanovic, Mauro Giuliani, Mauel de Falla și Astor Piazzolla, iar câteva dintre opusurile acestor creatori vor răsuna și în sala Scoarțelor a Palatului Brâncovenesc de la Mogoșoaia. Recitalul va fi urmat de o sesiune de autografe.

Absolvenți ai Facultății de Interpretare Muzicală din cadrul Universității Naționale de Muzică din București, la clasa de chitară a lect.univ.dr. Cătălin Ștefănescu-Pătrașcu, Alexandra Petrișor și Dragoș Horghidan își continuă studiile de Master în duo de chitare la Staatliche Hochschule fur Musik und Darstellende Kunst Stuttgart, avându-i ca profesori pe Duo Kaltchev — Ivo și Sofia Kaltchev.

În prezent, Duo Kitharsis studiază la Conservatoire de Strasbourg, la clasa unuia dintre cele mai importante duo-uri de chitară din lume, Duo Melis — Alexis Muzurakis și Susana Prieto.

De curând, cei doi chitariști au cântat în premieră națională „Concertul pentru două chitare și orchestră” de Mario Castelnuovo Tedesco, alături de Orchestra de Cameră Radio din București.

Duo Kitharsis a fost invitat să susțină concerte pe scenele internaționale din Germania, Franța, Italia și Polonia.

Duo Kitharsis cântă pe instrumente realizate de către lutierul român Alexandru Marian.

Organizatorii evenimentului sunt Primăria Municipiului București, prin Centrul Cultural Palatele Brâncovenești, Pro Valores Art & Sport, Radio România Cultural, Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.