Daniel Scioli și Mauricio Macri, favoriți la președinția Argentinei

0

Alegerile primare desfășurate duminică în Argentina anunță un duel între Daniel Scioli, guvernator susținut de actuala putere, și conservatorul Mauricio Macri, cei mai bine plasați pentru a-i urma în funcție președintei Cristina Kirchner, potrivit sondajelor realizate la ieșirea de la urne, scrie AFP.

În Argentina, toți alegătorii sunt chemați să voteze în cursul primarelor organizate cu două luni și jumătate înainte de scrutinul prezidențial de la 25 octombrie și care, în general, dau o tendință ireversibilă.

Duminică la ora locală 19.00 (22.00 GMT), toate sondajele îl arătau pe primul loc pe Daniel Scioli, puternicul guvernator al provinciei Buenos Aires (aproape 40% din electorat), învestit fără opoziție, deoarece este singurul candidat al coaliției la putere, Frontul pentru victorie (FPV, stânga). Conform site-ului Infonews, apropiat puterii, Daniel Scioli îl devansează pe Mauricio Macri cu 10 puncte.

Primar al capitalei din anul 2007, Mauricio Macri este în prezent opozantul cel mai bine plasat. Fost președinte al celebrului club de fotbal Boca Juniors, el promite dacă va fi ales să rupă cu politica protecționistă a Cristinei Kirchner.

Deputatul Sergio Massa, disident din formațiunea șefei statului, este al treilea candidat cel mai bine plasat.

Nestor Kirchner (2003-2007) și soția sa Cristina (2007-2015) s-au aflat timp de 12 ani la conducerea Argentinei, iar Constituția îi interzice actualei președinte să candideze pentru al treilea mandat.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.