Regina Elisabeta și Prințul Charles, vizați de Statul Islamic

0

Islamişti britanici din cadrul reţelei teroriste Stat Islamic au pregătit un plan pentru asasinarea reginei Elizabeth şi a prinţului Charles. Planul a patru jihadişti britanici care a fost dejucat urma să fie pus în aplicare cu ocazia ceremoniilor pentru a marca încheierea celui de-al II-lea Război Mondial.

Planul de asasinare a suveranei Marii Britanii şi fiului ei, prinţul Charles, urma să fie pus în aplicare de patru terorişti britanici, afiliaţi reţelei Stat Islamic, cu ocazia ceremoniilor din Londra, din 15 august, cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la capituarea Japoniei în Al II-lea Război Mondial, relatează Romaniatv.net.

Compolotul s-a produs în Siria şi a fost gândit de lideri ai reţelei teroriste Stat Islamic. Scenariul asasinatului prevedea aruncarea în aer a unui recipient sub presiune cu ocazia ceremoniilor. Complotul terorist a fost dejucat de Serviciul britanic de informaţii interne (MI5) şi de unitatea specială a Scotland Yard pentru protecţia familiei regale (SO14), scrie presa nypost.com.

Atacul urma să fie comis cu un dispozitiv exploziv artizanal asemănător cu cel folosit în anul 2013 la maratonul din Boston, atac comis de fraţii Ţarnaev. Cel mai grav atentat comis în istoria recentă în Marea Britanie – atentatul de la Londra din 7 iulie 2005 – s-a soldat cu 52 de morţi şi peste 700 de răniţi.

Reţeaua teroristă sunnită Stat islamic, activă în Irak şi Siria, a ameninţat în mai multe rânduri că va ataca obiective occidentale. Din grupul terorist fac parte mii de islamişti vest-europeni, inclusiv britanici.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.