Sportivii dopați fac legea în Maratonul de la Londra!

0

Maratonul de la Londra a fost câștigat de 7 ori în 12 ani de atleți ale căror analize de sânge prezentau rezultate dubioase, care puteau fi interpretate că aceștia s-au dopat, afirmă Sunday Times.

Ziarul britanic, care nu precizează anii în cauză, afirmă, pe de altă parte, că 32 de învingători din cele 6 curse de maraton majore — Londra, Boston, Chicago, New York, Berlin și Tokyo — ar fi fost nevoiți să răspundă unei anchete după analizele îndoielnice de sânge, ceea ce înseamnă circa un sfert dintre câștigători.

Responsabilul Maratonului de la Londra, Nick Bitel, a reacționat imediat, într-un comunicat, declarându-se „foarte îngrijorat” de aceste informații și afirmând că maratonul aplică o politică „toleranță zero” în chestiunea dopajului. „Continuăm să fim avangarda în ce privește măsurile de luptă contra dopajului în rândul alergătorilor de maraton (…), dar nu putem să facem acest lucru singuri și contăm enorm pe IAAF” (Federația internațională de atletism), a adăugat el.

Mo Farah, dublu campion olimpic în 2012 la 5.000 m și 10.000 m, britanic, face parte dintre cei 8 atleți care au acceptat să-și publice testele sanguine, afirmă Sunday Times. „Decizia de a publica aceste teste este personală. Întotdeauna am spus că voi face tot ce trebuie pentru a dovedi că sunt un sportiv curat”, a declarat atletul în vârstă de 32 de ani, afectat profund de la începutul lunii iunie de acuzațiile de dopaj făcute de BBC și vizându-l pe antrenorul lui, americanul Alberto Salazar, director al Nike Oregon Project, din Portland.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.