Cel puțin 47 de morți în două atacuri cu bombă în estul Irakului

0

Cel puțin 47 de persoane au fost ucise și aproape 100 rănite în două atacuri cu bombă luni în estul Irakului, au anunțat surse din securitate și medicale, subliniind amenințarea continuă a militanților Statului Islamic într-o provincie considerată anterior eliberată de jihadiști, informează Reuters.

În ianuarie, oficiali irakieni au declarat victoria asupra grupării radicale jihadiste în provincia Diyala, care se învecinează cu Iranul, după ce forțele de securitate și paramilitare șiite au izgonit Statul Islamic (SI) din orașele și satele ocupate ale provinciei, deși militanții au rămas acolo activi.

Cel puțin 40 de persoane au fost ucise și alte 72 rănite în explozia unei mașini-capcană într-o piață din nordul orașului Baquba, au declarat aceste surse. O explozie separată în estul orașului a ucis alte șapte persoane și rănit 25.

Nu a existat o revendicare imediată a atacurilor, dar ele au avut loc la mai puțin de o lună după un bombardament revendicat de SI asupra orașului Khan Bani Saad, care a făcut peste 100 de morți.

Forțele proguvernamentale se luptă să izgonească SI din zone vaste de teritoriu în nordul și vestul Irakului cucerite de grupare într-o ofensivă-fulger peste granița cu Siria vara trecută, amintește Reuters.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.