Salariile angajaţilor Guvernului şi Preşedinţiei, majorate cu 70%

0

Angajaţii Guvernului şi ai Administraţiei Prezidenţiale vor primi mai mulţi bani. Parlamentul a adoptat la sfârşitul lunii iunie, pe ultima sută de metri a sesiunii, o lege care prevede majorarea salariilor personalului din cadrul Preşedinţiei şi aparatului de lucru al Guvernului cu până la 70%. 

Salarizarea personalului din cadrul Administraţiei Prezidenţiale şi aparatului de lucru al Guvernului se stabileşte la nivelul de salarizare maxim aflat în plată aferent funcţiilor din cadrul aparatului de lucru al Guvernului, prevede o lege aprobată de Parlament, în luna iunie.

Legea 174, prin care Parlamentul a decis majorarea salarială, a fost publicată în Monitorul Oficial pe 30 iunie, iar prevederile acesteia modifică OUG 86/2014, care stabileşte măsuri de reorganizare la nivelul administraţiei publice centrale, scrie Mediafax.

„Salarizarea personalului din cadrul Administraţiei Prezidenţiale şi aparatului de lucru al Guvernului se stabileşte la nivelul de salarizare maxim aflat în plată aferent funcţiilor din cadrul aparatului de lucru al Guvernului”, prevede legea aprobată de Parlament.

Aceste prevederi au făcut obiectul unui amendament al PNL, depus şi adoptat la Senat, care a fost cameră decizională. Astfel, toate salariile funcționarilor din Guvern și Administrația Prezidențială au fost aduse la nivelul celui mai mare salariu, creşterea ajungând până la 70%.

Actul normativ a intrat în vigoare la 1 iulie. Astfel, personalul din cadrul Aministraţiei Prezidenţiale şi angajaţii care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Guvernului vor primi efectiv mai mulţi bani din august.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.