Papahagi atacă dur Casa Regală

Adrian Papahagi, membru al partidului M10, înființat de Monica Macovei, a criticat dur miercuri Casa Regale despre care spune că a fost confiscată de securiști și că nu mai reprezintă nimic pentru România. În acest sens, Adrian Papahagi consideră că „ideea monarhică a fost compromisă demult”, de când familia regală „a cedat în fața lui Iliescu pentru niște restituiri”. Acesta mai precizează că odată cu excluderea lui Nicolae ca succesor la tron, mai rămâne „doar prințișorul de operetă Duda căruia băieții îi vor finanța luxul, ca mulțumire pentru compromiterea definitivă a acestei Case Regale”.

„După cum spuneam, când mă înjurau monarhiștii: Casa Regală a fost confiscată de securiști. A fost infiltrată, anexată, compromisă simbolic. Această familie regală nu mai reprezintă nimic pentru România de când a acceptat mezalianța cu Duda, de când a cedat în fața lui Iliescu pentru niște restituiri, de când i-a cultivat pe Voiculescu, Antonescu și Ponta, de când a luat partea USL și a credibilizat revoluția borfașilor”, a scris Adrian Papahagi pe pagina sa de Facebook, potrivit Romaniatv.net.

Politicianul a adăugat că ideea monarhică a fost compromisă pentru o bucată lungă de vreme. Totodată, Papahagi consideră că securiştii „pot acum clasa dosarul monarhic și pot pregăti o republică parlamentară, cu președinte decorativ.

„Ca medievist și conservator, sunt monarhist în sufletul meu. Consider monarhia mai legitimă, mai încărcată simbolic, mai legată de sacru, mai valorizantă pentru națiune și chiar mai puțin costisitoare decât republica. Mi-ar fi plăcut ca România să rămână monarhie.

Dar acum ideea monarhică a fost compromisă pentru o lungă bucată e vreme. Am o teorie, care s-ar putea să fie pură speculație sau nu. Securiștii au ținut ideea monarhică în viață ca alternativă de avarie. I-a speriat Băsescu și ideea că ar mai putea avea încă 10 ani de-a face cu un președinte jucător, care să-i împiedice să conducă singuri țara. N-a fost cazul, au un președinte de formă. Acum pot clasa dosarul monarhic și pot pregăti o republică parlamentară, cu președinte decorativ.

În ce privește monarhia, cu Nicolae eliminat și Regele la sfârșitul vieții, mai rămâne doar prințișorul de operetă Duda. Căruia băieții îi vor finanța luxul, ca mulțumire pentru compromiterea definitivă a acestei Case Regale”, a conchis Papahagi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.