Focar de hepatită în Vrancea

0

Un focar de hepatită A se înregistrează în localitatea Slobozia Bradului, din judeţul Vrancea. Numărul cazurilor s-a dublat din luna iulie şi până în prezent, ajungând la 150. În aceste condiţii, primarul comunei a declarat că ia în calcul varianta de a solicita ISJ amânarea începerii anului şcolar.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, primele cazuri de hepatită virală A în localitatea Slobozia Bradului au fost înregistrate în primăvara acestui an, iar la începutul lunii iulie erau deja 74 de bolnavi, scrie Mediafax. Până în prezent, numărul cazurilor de hepatită A s-a dublat, ajungând la 150.

Toţi bolnavii sunt copii şi au fost internaţi în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” din Focşani. Medicii epidemiologi de la DSP Vrancea susţin că focarul de hepatită A din Slobozia Bradului are ca sursă lipsa de igienă.

Primarul comunei Slobozia Bradului, Valerică Zamfirescu, a precizat că ia în calcul varianta de a solicita Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vrancea amânarea începerii anului şcolar în unităţile de învăţământ din localitate.

„Problema e că începe şcoala şi se vor îmbolnăvi şi mai mulţi. Acum avem focar în comunitate, iar dacă numărul cazurilor va creşte, voi solicita ISJ să se amâne începutul şcolii, pentru a preveni îmbolnăvirea şi mai multor copii”, a spus primarul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.