Gheorghe Zamfir va susține concerte la Cahul și Ismail

Share:

Două concerte susținute de naistul Gheorghe Zamfir la Cahul (Republica Moldova) și Ismail (Ucraina) și un Forum Cultural al Profesorilor de Limba Română din Regiunea Odesa continuă, la sfârșitul lunii august, seria evenimentelor dedicate Zilei Limbii Române în comunitățile românești din vecinătatea României.

Potrivit site-ului Institutului Cultural Român (ICR), pe 29 august, maestrul Gheorghe Zamfir, acompaniat de taraful său, va concerta în Piața Horelor din Cahul iar pe 30 august va urca pe scena Palatului de Cultură „Taras Șevcenko” din Ismail, informează Agerpres. Ambele evenimente vor începe la ora 19,00. În deschiderea celor două concerte va cânta Stela Botez, cunoscută interpretă de muzică populară din regiune. Intrarea la concerte este liberă.

Naistul Gheorghe Zamfir este autor a peste 300 de lucrări în stil folcloric, cameral, coral, vocal, instrumental și simfonic. A vândut peste 120 milioane de discuri în toată lumea și are peste 160 de albume înregistrate și nenumărate distincții și onoruri la nivel mondial.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.