Consultările partidelor pe Codul Fiscal încep săptămâna viitoare

0

Consultările între partidele parlamentare pe Codul Fiscal, propuse de PNL, şi ulterior de UNPR, vor avea loc săptămâna viitoare, la Parlament, a anunţat prim-vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu. 

Joi, 20 august, reprezentanţii partidelor parlamentare se vor întâlni la Parlament pentru a discuta pe tema Codului Fiscal, respins de preşedintele Klaus Iohannis, relatează Romaniatv.net.

„În urma discuțiilor informale care au avut loc în pregătirea acordului politic privind reexaminarea Codului fiscal, s-a convenit data de 20.08.2015, ora 10 AM, pentru întâlnirea tehnică, la sediul Parlamentului. Discuțiile tehnice vor fi urmate de discuții politice până la începerea sesiunii extraordinare parlamentare din 24.08.2015”, a anunţat, vineri, Cătălin Predoiu pe Facebook.

Predoiu a precizat, ulterior, că data de 20 august a fost convenită cu UNPR.

„Erau două date pentru consultări, noi am propus 17 august şi UNPR a propus 19 august şi era normal să fie una singură şi s-a decis data de 20 august. Avem semnale neoficiale că şi cei de la PSD vor participa. Dânşii şi-au desemnat deja negociatorii. Eu cred că toată lumea va fi prezentă”, a precizat pentru Mediafax Cătălin Predoiu.

El a arătat că se aşteaptă la această întâlnire ca ministrul Finanţelor să-şi prezinte poziţia, să se evalueze mai multe scenarii de impact şi să se găsească o formulă care să nu producă un deficit care să genereze instabilitate economică.

Liberalii sunt cei care au lansat primii invitaţia la dialog pe tema Codului Fiscal, urmaţi apoi de Gabriel Oprea, şeful UNPR, care a făcut o solicitare similară.

UDMR şi PSD-ul, condus de Liviu Dragnea, au acceptat să participe la discuţii înainte de sesiunea extraordinară în care se va discuta cererea de reexaminare a şefului statului.

Președintele UNPR, Gabriel Oprea, a transmis, săptămâna trecută, liderilor formațiunilor politice din Parlament o invitație la dialog pe tema noului Cod fiscal, consultările fiind propuse pentru data de 19 august, ora 10,00, la Palatul Parlamentului. Invitaţia a fost transmisă inclusiv premierului Victor Ponta.

Anterior, PNL anunţase că propune partidelor parlamentare data de 17 august pentru consultări, echipa desemnată de liberali pentru negocieri fiind alcătuită din Cătălin Predoiu, Eugen Nicolăescu şi Marian Petrache.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.