Rezilierea contractului cu Rusia costă Franța un miliard de euro

0

Pierderile pe care le va suporta Franța în urma rezilierii contractului cu Rusia privind livrarea de nave Mistral se vor situa sub un miliard de euro, a declarat, vineri, ministrul de finanțe francez, Michel Sapin, informează RIA Novosti.

Anterior, săptămânalul ‘Le Canard enchaine’ a publicat informații conform cărora pierderile pe care le va suferi Franța în urma rezilierii acestui contract se vor ridica la peste două miliarde de euro.

‘Se întâmplă uneori ca (săptămânalul) Le Canard enchaine să ofere informații inexacte. Toate cifrele vor fi prezentate, ele vor fi transparente… Mă întrebați dacă va fi vorba de două miliarde. Vă spun că nu, aceste cifre vor fi sub un miliard’, a spus Sapin la postul de radio France Inter, adăugând că documentul privind rezilierea contractului cu Rusia va fi analizat de consiliul de miniștri până la sfârșitul lui august.

Parisul și Moscova au adoptat, săptămâna trecută, o decizie privind rezilierea contractului pentru construcția și livrarea a două nave franceze Mistral Rusiei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.