Cehia, România și Polonia, liderii creșterii economice din UE

0

Cehia, România și Polonia au avut cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană în trimestrul doi din 2015 comparativ cu perioada similară din 2014, a anunțat, vineri, Oficiul european pentru Statistică (Eurostat).

În perioada aprilie — iunie 2015, Produsul Intern Brut a crescut cu 1,6% în UE și cu 1,2% în zona euro, față de trimestrul doi din 2014, informează Agerpres.

Cel mai semnificativ avans s-a înregistrat în Cehia (4,4%), România (3,7%) și Polonia (3,6%), singurul declin fiind raportat în Finlanda (minus 1%). Nu au transmis datele privind evoluția economiei Danemarca, Irlanda, Croația, Luxemburg, Malta și Slovenia.

În trimestrul doi din 2015 comparativ cu precedentele trei luni, România a înregistrat o creștere de 0,1%.

În perioada aprilie — iunie 2015, Produsul Intern Brut a crescut cu 0,4% în UE și cu 0,3% în zona euro, față de primul trimestru din acest an. Analiștii se așteptau la un avans de 0,4% al economiei zonei euro în ritm trimestrial și de 1,3% în ritm anual.

Cel mai semnificativ avans s-a înregistrat în Letonia (1,2%), Spania și Suedia (ambele cu 1%), Cehia și Polonia (ambele cu 0,9%), singurul declin fiind raportat în Finlanda (minus 0,4%). Nu au transmis datele privind evoluția economiei Danemarca, Irlanda, Croația, Luxemburg, Malta și Slovenia.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.