Cehia, România și Polonia, liderii creșterii economice din UE

Cehia, România și Polonia au avut cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană în trimestrul doi din 2015 comparativ cu perioada similară din 2014, a anunțat, vineri, Oficiul european pentru Statistică (Eurostat).

În perioada aprilie — iunie 2015, Produsul Intern Brut a crescut cu 1,6% în UE și cu 1,2% în zona euro, față de trimestrul doi din 2014, informează Agerpres.

Cel mai semnificativ avans s-a înregistrat în Cehia (4,4%), România (3,7%) și Polonia (3,6%), singurul declin fiind raportat în Finlanda (minus 1%). Nu au transmis datele privind evoluția economiei Danemarca, Irlanda, Croația, Luxemburg, Malta și Slovenia.

În trimestrul doi din 2015 comparativ cu precedentele trei luni, România a înregistrat o creștere de 0,1%.

În perioada aprilie — iunie 2015, Produsul Intern Brut a crescut cu 0,4% în UE și cu 0,3% în zona euro, față de primul trimestru din acest an. Analiștii se așteptau la un avans de 0,4% al economiei zonei euro în ritm trimestrial și de 1,3% în ritm anual.

Cel mai semnificativ avans s-a înregistrat în Letonia (1,2%), Spania și Suedia (ambele cu 1%), Cehia și Polonia (ambele cu 0,9%), singurul declin fiind raportat în Finlanda (minus 0,4%). Nu au transmis datele privind evoluția economiei Danemarca, Irlanda, Croația, Luxemburg, Malta și Slovenia.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.