595 de persoane urmărite internațional, arestate în 2015

Share:

Polițiștii au arestat, în primele șase luni ale acestui an, 595 de persoane urmărite internațional de autoritățile române, iar 62 de persoane au fost localizate în străinătate în vederea extrădării.

„Organizația Internațională de Poliție Criminală — INTERPOL, în cadrul căreia România are calitatea de membru fondator, a fost creată ca reacție la dezvoltarea criminalității internaționale. Pe parcursul primei jumătăți a anului 2015, prin canalul INTERPOL au fost procesate 82.837 de mesaje operative. În ceea ce privește activitatea de urmărire internațională, în primele șase luni ale anului, au fost arestate 595 de persoane urmărite internațional de autoritățile române și au fost localizate în străinătate în vederea extrădării alte 62 de persoane”, informează IGPR într-un comunicat de presă remis duminică Agerpres.

Potrivit sursei citate, 68 de persoane au fost arestate sau localizate în afara spațiului Schengen, în țări precum Rusia, SUA, Cipru, Canada, Peru, Israel, Turcia, Panama, Ucraina, Armenia și Emiratele Arabe Unite.

„Schimbul operativ de informații realizat în acest interval a determinat revocarea urmăririi a 499 de persoane ca urmare a extrădării, iar 184 au fost transferate în România în vederea continuării executării pedepsei în închisoare”, se mai arată în comunicat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.