Alianța Medicilor critică politizarea din sistemul de Sănătate

Share:

Alianța Mediciilor a reacționat pe Facebook la zvonurile legate de creșterea salariilor, spunând că deși bugetul sănătății este enorm, acesta a fost constant administrat de oameni numiți numai pe criterii politice care au adus întregul sistem de sănătate în pragul colapsului actual.

Despre o presupusă creștere a salariilor medicilor cu 35%, Alianța a precizat că este un procent derizoriu, iar până la asumarea lui este o simplă speculație de presă.”Până la asumarea unui asemenea procent derizoriu, printr-o declarație publică oficială, de către un reprezentant de rang înalt din Guvern, considerăm vehicularea unei asemenea sume o simplă speculație de presă, ca atare Alianța Medicilor își rezervă dreptul de a nu o comenta.
Profităm de aceasta oportunitate, însa, pentru a ne exprima surprinderea cum, dintr-o dată, o mulțime de sindicate care au fost tăcute de o foarte lungă perioadă de timp, s-au trezit din somnolență și tăcere devenind parteneri de discuții cu Guvernul în aplanarea unei tensiuni din sistemul medical pe care sindicatele nu au generat-o.

Principala cauza a lipsei unui sistem medical modern în România este clientelismul politic, iar de acest lucru sunt vinovate toate partidele. Bugetul sănătății este enorm, însă a fost constant administrat de oameni numiți numai pe criterii politice care au adus întregul sistem de sănătate în pragul colapsului actual”, consideră Alianța Medicilor pe facebook. „Dorința noastră este modernizarea sistemului de sănătate din România care să includă atât salarii decente cât și condiții optime pentru a înfăptui un act medical performant pentru pacienti”, a mai precizat medicii.

Salariile tuturor angajaţilor din sistemul public de sănătate vor fi majorate cu 25 la sută de la 1 octombrie, au anunţat, marţi, reprezentanţii sindicatelor din sănătate. Premierul Victor Ponta a anuntaţ la finalul discuţiilor privind sectorul sanitar, că va fi adoptată o ordonanţă de urgenţă pentru şedinţa Guvernului de săptămana viitoare privind majorarea salariilor pentru tot personalul sanitar.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.