Dorin Cioabă nu mai este președintele internațional al romilor

0

Autointitulatul rege internaţional al romilor, Dorin Cioabă, a fost schimbat din funcţia de preşedinte al organizaţiei International Roma Union (IRU).

Dorin Cioabă a fost schimbat din funcţia de preşedinte al Organizaţiei Internaţionale a Romilor, iar în locul lui a fost Normunds Rudevics, din Letonia. În funcţia de secretar general a fost ales Gruia Bumbu, din România.

Totul a început în momentul în care Ambasada Republicii Federale Germania la Bucureşti a anunţat la începutul lunii februarie că pot beneficia de „pensiile de ghetou” romii deportaţi în Transnistria din ordinul mareşalului Ion Antonescu, potrivit dcnews.ro.

Deși legea face referire doar la persoanele care au muncit în lagărele morţii, Dorin Cioabă le-a spus victimelor Holocaustului că se va ocupa de toate demersurile pentru ca oamenii să îşi primească drepturile băneşti. Pentru acest serviciu gratuit, Dorin Cioabă i-a pus pe oameni să plătească o taxă de 200 de lei pentru consultanţă, plus 30% din valoarea pensiei pe care urma să o primească fiecare om.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.