Schimb dur de replici între DNA și Ponta

Share:

Victor Ponta a reacţionat, miercuri, după comunicatul DNA prin care se anunţa că prejudiciul produs de premier în Dosarul Turceni-Rovinari este de peste 51.300 de lei, acuzând „o manipulare grosolană” a procurorilor.

Procurorii au pus sechestru asigurător pe un apartament al lui Victor Ponta, pentru a recupera prejudiciul de 51.321,80 de lei care ar fi fost produs de acesta prin complicitate la evaziune fiscală, sumă stabilită în urma expertizei efectuate în dosarul „Turceni – Rovinari”, potrivit DNA, relatează Romaniatv.net.

„Regret faptul că bătălia politică și de media se duce cu arme necinstite – din expertiza făcută în dosarul meu se arată că SCA „Șova și Asociații” și-a dedus cheltuieli în baza contractului cu mine de 51.321 RON. Și se arată de asemenea că au fost plătite taxe și impozite de către „Cabinet Avocat Ponta Victor” în suma de 53.000 lei! Deci prezentarea doar a primei sume este o manipulare a opiniei publice, ignorând voit plata celor 53.000 lei! Adunând cele două sume nu rezultă prejudiciu față de statul roman, care a încasat în plus 2.000 RON!

Atașez copia după această constatare și cred că nu mai este nimic de comentat! Și sechestrul a fost pus în data de 13 iulie, nu azi (cum în mod eronat a apărut în presă)!”, a scris Victor Ponta, pe Facebook.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a precizat miercuri că, potrivit raportului de expertiză, prejudiciul produs ca urmare a infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală reținută în sarcina premierului Victor Ponta se ridică la suma de peste 51.300 lei.

Potrivit hotnews.ro, care citează surse judiciare, premierul Victor Ponta a postat pe Facebook, in replica la precizarile DNA, o opinie separata a expertului platit de Dan Sova, dar nu a spus ce reprezinta sugerand ca ar fi vorba de concluziile raportului de expertiza.

Potrivit surselor citate, fragmentul din raportul de expertiza publicat de Ponta in care se arata ca nu exista prejudiciu, ba mai mult ca premierul ar fi platit in plus 2000 de RON la bugetul de stat ar reprezenta opinia expertului Dobre Florin, platit de Dan Sova, acuzat in dosarul Turceni – Rovinari de evaziune fiscala.

Pe documentul publicat de Ponta pe pagina de Facebook apar trei semnaturi: Bosoanca Iulian, Calangiu Lucia si Dobre Florin. Potrivit surselor HotNews.ro, aceste trei semnaturi apar pe toate cele 29 de file ale raportului de expertiza, potrivit procedurii. Expertul ales de DNA este Calangiu Lucia.

DNA face noi precizări după ce premierul Victor Ponta a postat pe Facebook un document, din care reieşea că a plătit în plus 2.000 de lei la stat, explicând că documentul respectiv reprezintă de fapt „un extras din conţinutul opiniei separate a expertului desemnat de inculpatul Șova Dan-Coman”.

DNA a revenit şi a precizat că fragmentul postat de Ponta pe reţeaua de socializare este în realitate un extras din conţinutul opiniei separate a unui dintre experţii inculpaţilor.

„Fragmentul postat pe Facebook de inculpatul Ponta Victor Viorel este în realitate un extras din conţinutul opiniei separate a unuia dintre experţii inculpaţilor, respectiv expertul desemnat de inculpatul Șova Dan-Coman şi nu reprezintă nicidecum rezultatul raportului de expertiză fiscală și contabilă dispusă în cauză.

Raportul respectiv a fost întocmit de un expert independent, desemnat de organul judiciar, în conformitate cu art. 172 şi următoarele CPP.

Expertul judiciar independent desemnat în cauză a stabilit că valoarea prejudiciului produs ca urmare a infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală reținută în sarcina inculpatului Ponta Victor –Viorel se ridică la suma de 51.321,80 lei, aşa cum se arată în comunicatul nr 1384/VIII/3 din data de 19 august 2015, postat la www.pna.ro.  Menţionăm că raportul integral de expertiză fiscală și contabilă conţine 29 de file şi 8 anexe”, a precizat DNA, potrivit Agerpres.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.