The Lemon Bucket Orchestra, la „Vama sub lumini de Oscar”

0

Concerte, filme, piese de teatru vor putea fi văzute, în perioada 21-30 august, la cea de-a VI-a ediție a Festivalului Internațional de Arte Vizuale „Vama sub lumini de Oscar”.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor remis marți Agerpres, spiritul Vămii va fi reînviat în fiecare seară prin concerte în aer liber susținute de The Lemon Bucket Orkestra (Canada), InFusion Trio (Ungaria), Vali Bărbulescu, Kumm, Lucia, Adrian Naidin Band, The R.O.C.K. AC/DC Tribute, Trupa Veche și Timpuri Noi.

Canadienii de la The Lemon Bucket Orchestra, considerați revoluționarii muzicii folk, vor concerta pentru prima dată în Vama Veche în data de 23 august. Cu o componență cosmopolită, aducând membri din multe colțuri ale lumii (Ucraina, Franța, Mexic, India, Olanda Portugalia etc), LBO au un repertoriu la fel de pestriț, în muzica lor amestecându-se acorduri din peste zece țări est-europene. Concertul va avea loc la „Papa la Șoni” și intrarea va fi liberă.

Tot în același spațiu, vor concerta Kumm (21 august), Lucia (22 august), Adrian Naidin Band (25 august), The R.O.C.K. AC/DC Tribute (26 august), InFusion Trio (Ungaria) (27 august), Trupa Veche (28 august) și Timpuri Noi (29 august).

Vali Bărbulescu va sărbători alături de participanții la festival, pe plaja de la „Acolo Bar”, 20 de ani de DJ-ing, pe 22 august.

Spectacolul de teatru „Reflection” va fi prezentat de Lightwave Theatre marți, 25 august, la terasa „La Ceaune”, în timp ce iubitorii teatrului muzical vor putea vedea „Remember Maria Tănase” al Companiei de teatru „Gestual Art” pe 24 august, la terasa „Papa La Șoni”.

La Vama Veche serile vor fi completate cu proiecții de filme, documentare și reportaje. Pe plajele de la „Papa La Șoni” și „Acolo Bar” vor exista două ecrane gigant unde vor fi proiectate documentare românești și străine, filme de scurtmetraj și lungmetraj și reportaje marca „În Premieră” realizate de Carmen Avram. De asemenea, vor fi zile dedicate filmului străin (britanic, norvegian, ucrainean și suedez), proiecțiile fiind realizate în parteneriat cu Directory Films (Ucraina), Ambasada Norvegiei, Ambasada Suediei, British Council și Cluj Shorts.

„Artele vizuale se îmbină perfect cu teatrul și muzica la ‘Vama sub lumini de Oscar’, iar programul pregătit de noi este și un tribut pentru spiritul Vămii. Credem că Vama Veche este un loc despre care, după cinci ediții de VSLO, putem spune că a devenit o capitală a artelor vizuale. După fiecare zi plină de cursuri și ateliere practice, seara se va încheia pe plajă cu muzică bună, cu teatru sau film”, a declarat Cătălin Rudolf, directorul festivalului, citat în comunicat.

Conform organizatorilor, participarea la cursurile, seminarele și ateliere din cadrul Festivalului „Vama sub lumini de Oscar” sunt gratuite.

Festivalul este organizat de New Ad Zone, în colaborare cu Asociația Visual Art și susținut de Agenția Națională de Presă AGERPRES, Antena 1, Cluj Shorts, Directory Films, Ambasada Norvegiei, Ambasada Suediei, British Council și locațiile Frontiera, Papa La Șoni, Povestea Ceaunului, Acolo Bar (Vama Veche) și La Copac (București), Nikon, Canon, Olympus, Jidvei, Ciuc, Dedolight, 4K Broadcast Solutions, Noumax, Umbra Studio, AME Design, Aztec Inflatables, Centru de Imagine, Wacom, 24Fun, B365.ro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.