Acord scris între partide pe marginea Codului Fiscal

Share:

Reprezentanţii partidelor parlamentare au semnat, joi, la Parlament, un acord privind noul Cod Fiscal, care va fi dezbătut săptămâna viitoare în sesiune extraordinară.

Reprezentanții partidelor parlamentare au ajuns, joi, la un acord privind reducerea TVA. Astfel, TVA se va reduce în două trepte: la 20% de la 1 ianuarie 2016 şi la 19% de la 1 ianuarie 2017. Consensul din Parlament vine să parafeze înţelegerea dintre Victor Ponta şi Klaus Iohannis, care a avut loc o zi înainte de discuţiile tehnice ale partidelor. Supra-acciza pentru carburanţi va fi eliminată din 2017.

În acest sens, reprezentanţii partidelor au semnat un „Acord asupra noului Cod Fiscal”, de pe document lipsind semnătura ALDE, partid care nu a fost de acord cu reducerea TVA în două trepte, potrivit România TV.

Vicepreședintele ALDE Cătălin Beciu a explicat că partidul din care face parte susține Codul fiscal așa cum a fost votat în Parlament. „Susținem Codul fiscal așa cum a fost el adoptat de către Parlament. Am luat act de propunerile popularilor din PNL și le vom discuta în interiorul partidului apoi în cadrul coaliției și vom încerca să găsim un punct de vedere comun în final. Noi nu am semnat acest acord. Am venit astăzi cu documente care atestă susținerea pe care o avem din partea mediului antreprenorial, patronatele mari, UGIR, Consiliul Național al IMM-urilor, care ne-au trimis scrisori de susținere a promovării Codului fiscal în forma adoptată deja. Noi vrem TVA de 19%, impactul psihologic este unul foarte important, sunt antreprenor de 25 de ani, știu ce înseamnă asta”, a spus Cătălin Beciu la Palatul Parlamentului, la finalul întâlnirii tehnice dintre reprezentanții partidelor pe tema Codului fiscal.

El a adăugat că ALDE va decide cel mai târziu vineri cum va vota în Parlament la Codul fiscal, retrimis de președintele Klaus Iohannis spre reexaminare.

Documentul, semnat joi şi prezentat de stiripesurse.ro, are patru puncte:

1. Scaderea TVA se va realiza in doua etape:

– 20% de la 1 ianuarie 2016

– 19% de la 1 ianuarie 2017

2. Supraacciza la carburanti va fi eliminata de la 1 ianuarie 2017

3. Informarea trimestriala a Parlamentului asupra executiei bugetare

4. Nivelul deficitului bugetar va fi sub 2% PIB.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.