Concerte noi organizate de ICR Londra

0

Violoncelistul Răzvan Suma și pianista Rebeca Omordia continuă, vineri, seria de concerte pe care ICR Londra o organizează la St James’s Church, Piccadilly, unul dintre cele mai frumoase lăcașuri de cult din centrul Londrei și, totodată, una dintre cele mai frecventate adrese muzicale.

Potrivit unui comunicat al ICR Londra, evenimentul este organizat în colaborare cu „The John Ireland Trust” și „Archery Concert Productions” și propune publicului britanic un program în care figurează lucrări de John Ireland, Antonin Dvorak, Robert Schumann și Bohuslav Martinu, informează Agerpres.

Acest concert completează consistenta prezență românească pe scenele muzicale ale capitalei britanice din această vară, care se va încheia cu debutul londonez al tinerei pianiste ieșene Lia Popa, la St Martin-in-the-Fields, în 1 septembrie, informează ICR Londra.

Răzvan Suma a absolvit Academia de Muzică din București, după care și-a continuat studiile la Longy School of Music din Cambridge, Massachusetts, în cadrul programului „Artist Diploma” și a concertat cu peste 30 de orchestre din mai multe țări europene și alături de muzicieni de elită precum Maxim Vengerov, Alexander Sitkovetski, Borromeo Quartet, Misha Katz, Jin Wang, Cristian Mandeal sau Marin Cazacu.

Pianista româno-nigeriană Rebeca Omordia a absolvit cursurile Universității Naționale de Muzică din București în anul 2006, după care a studiat la Conservatorul din Birmingham și la Trinity College din Londra. Descrisă de publicația „Birmingham Post” ca „o pianistă dispusă să-și asume riscuri”, Rebeca a cântat ca solistă în săli de concerte prestigioase din Europa și Statele Unite ale Americii, printre care Wigmore Hall din Londra, White Hall din Helsinki, Ateneul Român din București, British Music Society, John Ireland Trust și Ralph Vaughan Williams Society. În prezent, Rebeca lucrează la înregistrarea primului ei CD, care va apărea la AMP Records din St. Louis, SUA, și va fi pus în circulație la sfârșitul anului 2015.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.