Filmul „Lumea e a mea” a primit Trofeul Anonimul

0

Filmul „Lumea e a mea” de Nicolae Constantin Tănase a câștigat trofeul Festivalului Internațional de Film Independent Anonimul care a fost decernat sâmbătă seara, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

Premiul „Ovidiu Bose Paștină” a fost acordat scurtmetrajului „Nu există-n lumea asta” de Andreea Vălean, iar premiul publicului pentru cel mai bun scurtmetraj românesc a fost acordat filmului „Dispozitiv 0068” de Radu Bărbulescu. Filmul pentru cel mai bun scurtmetraj străin a fost acordat filmului „Listen” de Hamy Ramezan și Rungano Nyoni (Danemarca—Finlanda).

„Lumea e a mea” este lungmetrajul de debut al lui Nicolae Constantin Tănase. Filmul spune povestea Larisei, o fată de 16 ani, care trăiește într-un orășel de la malul mării unde tot ce contează sunt influența și banii. Tânăra crede însă că visurile ei merită orice sacrificiu.

În distribuția filmului lui Nicolae Constantin Tănase se numără actori precum Ana Maria Guran și Iulia Ciochină.

Scurtmetrajul „Nu există-n lumea asta” spune povestea a doi prieteni care se reîntâlnesc după mult timp. Unul dintre ei este un patron de bar dubios, iar altul este un art designer cu datorii la poker. Cei doi actori din distribuție sunt Alexandru Potocean și Conrad Mericoffer.

„Dispozitiv 0068” de Radu Bărbulescu urmărește un lunetist care se instalează în apartamentul unei bătrâne, pentru a asigura securitatea perimetrului, pe durata Summit-ului NATO ce a avut loc la București. Bătrâna, semiparalizată, îi face o propunere lunetistului ce le va schimba amândurora viața. Din distribuția filmului fac parte Cuzin Toma și Tatiana Iekel.

Scurtmetrajul „Listen” spune povestea unei imigrante care poartă burqua și care merge cu fiul său într-o secție de poliție, pentru a depune plângere împotriva soțului ei abuziv.

Premiile festivalului Anonimul ce s-a desfășurat între 17 și 23 august, au fost acordate în urma votului publicului. În premieră, la această ediție a Festivalului Anonimul publicul a putut vota pentru cel mai bun scurtmetraj românesc și pentru cel mai bun scurtmetraj străin. La edițiile trecute, scurtmetrajele românești și cele străine erau cuprinse în aceeași secțiune. Gala de premiere a Festivalului Anonimul a fost prezentată de către Florin Piersic Jr. și a fost urmată de un concert al trupei Robin and the Backstabbers.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.