O nouă ediţie a Festivalului „George Enescu”

0

La Bucureşti ia startul a 22-a ediţie a Festivalului ‘George Enescu’. Duminica viitoare e programat concertul inaugural.

Cine va urca pe scenă ne spune Oltea Şerban-Pârâu, directorul Centrului Cultural Media Radio România.

Oltea Şerban Pârâu: Deschiderea de duminică, 30 august, când cu siguranţă Sala Palatului va fi arhiplină, vine cu o propunere specială şi anume Orchestra Română de Tineret, dirijată de Cristian Iarvi; dirijorul Corului Filarmonicii care participă la acest concert va fi Iosif Ion Pruner. De asemenea, Corul de Copii Radio calcă pe scena Sălii Palatului începând cu această dată pentru a cânta în Carmina Burana. Solista serii: Sara Chang. Aşadar, nume de elită, dar şi o orchestră românească de Tineret care aduce prospeţimea aşteptată unui astfel de festival care are decenii în urmă.

Reporter: Aţi pomenit de Corul de Copii Radio. La câteva zile după vor merge celelalte orchestre ale Radiodifuziunii…

Oltea Şerban Pârâu: Mi se pare Corul de Copii Radio este punctul care uneşte această deschidere de concertul din 2 septembrie când, într-adevăr, pe scena Sălii Palatului se vor afla Orchestra Naţională, Orhestra de Cameră Radio, Corul Academic Radio şi Corul de Copii Radio împreună cu Corul Filarmonicii sub bagheta lui Cornelius Meister pentru a interpreta „Simfonia celor o mie” de Gustav Mahler, „Simfonia a VIII-a” de Mahler, o lucrare care se cântă rar tocmai pentru că solicită forţe interpretative atât de ample, pe care în România doar Radioul le poate pune la dispoziţie, atât de mulţi orchestranţi, corişti şi Corul de Copii, aşa cum am spus. Va fi un concert-eveniment. Invităm pe toţi cei care ne ascultă să încerce să-şi procure ultimele bilete care încă mai sunt în vânzare pentru 2 septembrie.

Reporter: În afară de Ateneu şi Sala Palatului mai sunt evenimente legate de festival. Cred că ar merita punctate.

Oltea Şerban Pârâu: Sunt mai multe evenimente. Şi în ţară acestea pot fi găsite pe site-ul festivalului, este cel mai simplu. De asemenea, însă, în Bucureşti o ofertă care nu costă şi anume oricine este în Bucureşti în perioada 10-20 septembrie poate veni în Piaţa Festivalului, organizată de ARCUB împreună cu Festivalul Enescu. Este un loc în care, cu intrarea liberă, se poate asculta muzică clasică de calitate, se pot vedea filme de muzică clasică de pe 10, când chiar Orchestra Naţională Radio va semna deschiderea Pieţei Festivalului, până pe 20 septembrie în fiecare seară.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.