Medicament revoluționar împotriva cancerului de piele

1

Comisia Europeană a autorizat fabricarea și comercializarea unui nou medicament pentru tratarea carcinomului bazocelular, o formă de cancer de piele, informează actusante.net. Numit Odomzo, medicamentul este produs de compania Novartis și este destinat adulților care suferă de acest tip de cancer și nu pot fi supuși intervenției chirurgicale sau radioterapiei.

Carcinomul bazocelular cutanat reprezintă 80 la sută dintre cazurile de cancer de piele care nu au legătură cu melanoamele. Numărul persoanelor afectate de acest tip de cancer este în creștere, ca urmare a îmbătrânirii populației, precum și a expunerii excesive la radiații ultraviolete. Deși acest tip de cancer ajunge foarte rar la un stadiu avansat, șansele de vindecare au fost până în prezent foarte limitate.

Odomzo a fost deja autorizat în mai multe țări, printre care Statele Unite ale Americii, Australia și Elveția. Pe viitor, va putea fi comercializat și în cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, în Norvegia, Liechtenstein și Islanda.

Citește și
1 Comentariu
  1. Parciu Nelu spune

    Am citit comentariul dumneavoastra Si cu permisiunea Dv va Explic Am pe spate 4-5 alune de marime exagerata Razanta cu pielea nus esite deasupra pieli de culoare nearga de marimea unei monezi de 10 bani nu ma doare nu am mancarimi nu supureaza secretie si doar simpla lor prezenta pe spatele mei ma ingrijoreaza INTREB aveti un medicament sa imi recomandati sa incep tratamentul NUMELE si adresa le omunic prin Nr 0784748125 nparciu@yahoo.com este un nume porecla ,ROG seriozitate ma bazez pe Seriozitatera CELU mai bun om de radio si politica Emil Hrezeanu.astept sa fiu contactat doar daca aveti medicamentul potrivit.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.