Ministrul Finanțelor, criticat dur de Dragnea

0

Liderul interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că, la întâlnirea tehnică între reprezentanţii partidelor de săptămâna trecută, ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a avut un singur mandat, acela de a asculta opiniile şi a furniza datele tehnice. 

Dragnea a spus că ministrul Eugen Teodorovici a greşit dacă a anunţat că există consens pe tema Codului Fiscal.”Domnul Teodorovici a avut un singur mandat de la mine, să asculte şi să furnizeze toate datele tehnice. A greşit dacă a anunţat la sfârşitul întâlnirii că s-a convenit ceva, pentru că decizia se ia la nivel politic. Nu cred că domnul Teodorovici şi-a asumat Eu l-am rugat pe domnul Teodorovici, după ce l-am consutat pe Victor Ponta, că, în mod firesc, Ministerul Finnţelor să fie prezent la întâlnirea tehnică”, a explicat Dragnea, întrebat în legătură cu faptul că Teodorvici a declarat, la finalul întâlnirii tehnice de săptâmâna trecută, că s-a convenit TVA de 20%, relatează Romaniatv.net.

Teodorovici a declarat şi el că mai este nevoie de încă o discuţie la nivelul liderilor politici, înainte de sesiunea parlamentară, pentru că cea de săptămâna trecută a fost una tehnică.

„A fost discuţia aceea tehnică de care ştiţi, cu cele două măsuri propuse, una de amânare asupra accizei şi cealaltă de a avea TVA la 20 la sută de la 1 ianuarie, joi va fi o discuţie politică între liderii politici şi vom vedea care va fi forma finală, pentru ca săptămâna viitoare să intrăm cu ea în Parlament”, a declarat Eugen Teodorovici, la finalul discuţiilor din BPN al PSD.

Ministrul Finanţelor a mai spus că, după discuţiile tehnice de săptămâna trecută, Codul Fiscal „arată mai bine”.

„Au mai fost discuţii pe noua formă a Codului Fiscal cu acele două măsuri propuse şi sunt alte cifre acum care arată, să spunem, mai bine pentru că deja este o economie la bugetul de stat pe 2016. Asta a fost singura discuţie, nimic de alte măsuri sau de alte propuneri de amânare. Dacă am amânat cu un an de zile supraacciza, apoi TVA la 20 la sută de la 19, sunt nişte economii pe care pe 2016 le putem avea”, a arătat Teodorovici.

Reprezentanţii partidelor parlamentare au avut joi, 20 august, discuţii tehnice privind Codul fiscal. În urma consultărilor – la care au participat ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici (PSD), Eugen Nicolăescu şi Marian Petrache (PNL), Eugen Nicolicea, Haralambie Vochițoiu (UNPR), Iuliu Winkler, Erdei Doloczki Istvan, Alexandru Vegh (UDMR) şi Cătălin Beciu (ALDE) – au fost anunţate propunerile ca TVA să scadă în două trepte, de la 24% în prezent, la 20% de la 1 ianuarie 2016 şi 19% de la începutul lui 2017 şi ca eliminarea supraaccizei la carburanţi să fie amânată până la 1 ianuarie 2017.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.