România rămâne o țară mult subinvestită!

România este, în momentul de față, încă mult subinvestită, mult subutilizată, dar cu resurse potențiale importante, inclusiv în zona forței de muncă bine calificate, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres Marian Năstase, președintele Consiliului de Administrație al companiei Alro Slatina.

„Față de Polonia, de exemplu, care a atins un grad de saturație, România, în momentul de față, este încă mult subinvestită, mult subutilizată și cu resurse potențiale importante, inclusiv în zona forței de muncă bine calificate, mai ales pe anumite segmente. Nu aș spune că este o forță de muncă ieftină, pentru că e destul de dificil să ai oameni bine calificați, ingineri bine pregătiți, care să îți facă lucruri sofisticate și pe care să îi plătești incorect. Dar, faptul că ai aceste abilități și aceste competențe aici face ca lucrurile să se dezvolte mai rapid, altfel alternativa este să aduci ingineri străini, să facă un transfer de know-how, și asta ia timp de obicei”, a afirmat Marian Năstase, informează Agerpres.

În ceea ce privește noul Cod Fiscal, președintele Alro a subliniat că predictibilitatea este mult mai importantă decât nivelul de taxe, deși „ne interesează taxe cât mai mici”, adăugând că în momentul de față își dorește un consens pe Codul Fiscal, „indiferent în ce formă va fi el”.

Marian Năstase a mai vorbit în interviu despre rezultatele financiare înregistrate de Alro în primul semestru, semnalând că acestea au fost influențate de scăderea semnificativă a costurilor cu energia, despre planurile de investiții pentru următorii cinci ani, precum și despre atenția managementului pentru piața internă, deoarece a constatat o creștere gradului de sofisticare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.