Sancțiuni suplimentare pentru Nick Kyrgios

Share:

Asociația Tenismenilor Profesioniști i-a aplicat luni sancțiuni suplimentare jucătorului australian Nick Kyrgios, după derapajul comportamental al acestuia în cursul meciului cu elvețianul Stanislas Wawrinka, disputat în cadrul turneului Masters 1000 ATP de la Montreal.

Kyrgios a primit o amendă în valoare de 25.000 de dolari (21.620 euro) și o suspendare de 28 de zile, ambele cu o perioadă de grație de șase luni. Astfel, până la 24 februarie 2016, dacă australianul va mai primi vreo amendă pentru agresiune verbală sau fizică, ori o amendă de peste 5.000 de dolari în cursul vreunui eveniment ATP, el va trebui să onoreze amenda de 25.000 de dolari și va fi suspendat în mod automat timp de patru săptămâni, precizează ATP.

„Este un incident care a avut un important ecou negativ asupra sportului nostru. Nick și-a cerut scuze și cel mai bun lucru ar fi să învețe din greșelile sale și să înțeleagă că este responsabil pentru afirmațiile și acțiunile sale în fața ATP și a celorlalți jucători de tenis”, a declarat Gayle David Bradshaw, vicepreședintele ATP.

Nick Kyrgios l-a insultat pe Stanislas Wawrinka, în timpul meciului lor direct de la Montreal, afirmând că actuala prietenă a elvețianului ar fi avut o legătură cu tenismanul australian Thanassi Kokkinakis. Ulterior, Kyrgios a primit două amenzi în valoare totală de 12.500 dolari din partea ATP.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.