Concerte din Festivalului Enescu, ascultate pe Bulevardul Artelor

Share:

Zece concerte din cadrul Festivalului Internațional „George Enescu”, din ciclul „Marile Orchestre ale Lumii” prezente pe scena Sălii Palatului din București, vor putea fi ascultate în direct, în fiecare weekend, în perioada 30 august – 20 septembrie, în Piața Regiunilor de pe Bulevardul Unirii, informează un comunicat al Centrului Cultural Casa Artelor remis marți Agerpres.

Evenimentul, organizat de Centrul Cultural Casa Artelor și Primăria Sectorului 3, va debuta pe 30 august, de la ora 19,30 cu Rapsodia nr. 1 în La Major op. 11 nr. 1 de George Enescu — Concertul pentru vioară și orchestra în Re minor op. 47 de Jan Sibelius și compoziția Carmina Burana, de Carl Orff, în interpretarea Orchestrei Române de Tineret sub bagheta dirijorului Kristjan Jarvi.

Totodată, în cele trei săptămâni ale evenimentului, Bulevardul Artelor va fi animat de proiecții de film documentar despre festival, standuri de carte de profil și de două expoziții permanente — „Viața lui George Enescu” și „Istoria Festivalului George Enescu”, ambele realizate în parteneriat cu Festivalul și cu Muzeul Național George Enescu.

Programul „Festivalul George Enescu pe Bulevardul Artelor” este integrat în „Bucureștiul Creativ”. Conceptul programului „Bulevardul Artelor” este semnat de regizoarea Alice Barb. Intrarea la evenimentele de pe Bulevardul Artelor este liberă, informează organizatorii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.