Liberalii cer declanșarea alegerilor anticipate

Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu afirmă că cea mai bună soluţie pentru dialogul între instituţii o reprezintă alegerile anticipate.

Intrebata care ar fi, in opinia sa, cea mai buna varianta de Guvern, Alina Gorghiu a raspuns ca „e o variantă pe care am avansat-o acum ceva vreme şi în continuare cred că ar fi cea mai bună variantă, cea mai sănătoasă pentru dialogul între instituţii – alegeri anticipate”, relatează Romaniatv.net.
„Acum toată lumea aşteaptă ca Victor Ponta să plece. Chiar domnia sa spune că nu se semnează contracte, că nu vin dosare. Suntem într-o stare permanentă de conflict între instituţii. Alegerile anticipate reprezintă cea mai sănătoasă soluţie”, a declarat Alina Gorghiu la Digi 24.

Chiar şi dacă afirmă că alegeri anticipate ar fi cea mai bună soluţie pentru viaţa politică, consideră această variantă „puţin probabilă”.”Ideea anticipatelor mie nu mi-a ieșit din minte, în continuare cred că ar fi cea mai bună variantă, cea mai sănătoasă, care ar recrea posibilitatea de dialog în toate instituțiile. (…) Toată lumea, din păcate, în administrația centrală din România, văzându-l pe primul-ministru în această situație neplăcută pentru domnia sa, dar mult mai neplăcută pentru țară, așteaptă să plece. Pe de altă parte, Parlamentul este cu un deficit major de credibilitate, este la cea mai scăzută cotă. Dacă am face anticipate, am face alegeri pe noua lege. Vorbim de un parlament mai suplu, flexibil, toate partidele vor face o selecție mult mai normală, pe niște criterii de integritate, de etică pentru candidații pe care-i vor pune pe liste”, a mai afirmat Alina Gorghiu.

Ea a mai spus că își dorește o „resetare” a scenei politice și apreciază alegerile anticipate ca fiind cea mai bună soluție în acest sens, afirmă Agerpres. „Cred că este necesar să punem punct și să recreăm o discuție într-un cadru firesc între puterile statului. Președintele, pe de-o parte, are un guvern ostil. Guvernul, la acest moment, are un partid sau o coaliție care îl susține, care se pare că îi dă peste mânuță lui Ponta, cel puțin pe Codul fiscal. Avem un parlament care, din păcate, de cele mai multe ori e defazat în faza politicii guvernamentale. Reglementează Guvernul, nu mai reglementează Parlamentul și tot așa, suntem într-o stare permanentă de conflict între instituții. Atunci, o pârghie prin care să scoatem țara din această situație ar fi alegerile anticipate”, a explicat copreședintele liberal.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.