Ioan Rus face afaceri cu statul

Share:

Firma fostului ministru Ioan Rus a câştigat o licitație în valoare de 300.000 de lei. Este vorba de licitația prin care cei de la ANAF Cluj au cumpărat autovehicule de la firma RMB InterAuto, societate care îi aparține politicianului clujean Ioan Rus.

De curând, Universitatea Babes Bolyai a cumpărat un microbuz de la una dintre firmele liderului PSD, clujeanul Ioan Rus. Ieri, UBB a organizat și atribuit o licitație pentru cumpărarea unui Microbuz 17 +1 locuri de la firma lui Ioan Rus, RMB Inter Auto, scrie gazetadecluj.ro

Prețul cu care UBB a cumpărat microbuzul a fost de 151.474 de lei, fără TVA, iar modalitatea de atribuire a contractului a fost „cerere de ofertă. Compania lui Rus a fost înfiinţată în 1993 și comercializează  şase mărci de pe piaţa auto: Mercedes-Benz, Mitsubishi, Ford, Hyundai, Land Rover şi Mazda.

Ultimul scandal în care a fost implicat Ioan Rus a și precedat demisia din funcția de Ministru al Transporturilor. Este vorba despre declaraţia sa din 10 iunie privind românii care lucrează în străinătate.

El a vorbit atunci despre cât câştigă românii din străinătate muncind în construcţii, de exemplu, cu un salariu de 1.500 de euro, că „de banii ăştia copiii se fac golani acasă, iar nevasta curvă”. „România are trei milioane de oameni, să zicem, din forţa activă, în acest moment, în occident. Dintre care vreun milion sunt fierari betonişti, fierari şi aşa mai departe. Lucrează în construcţii, autostrăzi, prin Europa. Au poate 1.500 de euro salariu. O spun foarte direct. De banii ăştia, copiii se fac golani acasă şi nevasta curvă. De 700 de euro vin acasă jumătate”, a declarat Ioan Rus.

După această gafă, Ioan Rus a demisionat și s-a întors la afacerile din Cluj.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.