Marine Le Pen, favorită la alegerilor prezidențiale din Franța

0

Marine Le Pen, șefa extremei drepte franceze, Frontul Național (FN), ar câștiga primul tur al alegerilor prezidențiale din Franța dacă scrutinul ar avea loc acum și nu în 2017, potrivit unui sondaj de opinie dat publicității miercuri, informează EFE.

Le Pen ar obține între 26% și 27% din voturi, potrivit intențiilor de vot exprimate de respondenți. Sondajul a fost realizat de institutul IFOP, între 17-19 august, pentru revista Paris Match, pe un eșantion reprezentativ de 950 de persoane.

Marine Le Pen l-ar depăși pe fostul președinte conservator, Nicolas Sarkozy, lider al Republicanilor (creditat cu 24% din intențiile de vot), și pe actualul șef al statului Francois Hollande, care ar primi doar 20% din voturi.

Șefa Frontului Național l-ar învinge și pe actualul premier socialist Manuel Valls (creditat cu 22% din intențiile de vot), în cazul în care acesta ar candida, și ar câștiga primul tur cu 27%, dacă Partidul Socialist ar fi reprezentat la scrutinul prezidențial de fostul ministru al economiei, Arnaud Montebourg, care ar obține doar 8 %.

EFE amintește că la scrutinul prezidențial din 2012, câștigat de Francois Hollande, actualul șef al statului a câștigat în turul doi 51,62 % din voturi, față de 48,38 % obținute de Sarkozy, în timp ce Marine Le Pen a obținut doar 17,9 % în primul tur, ceea ce a scos-o din cursa pentru Palatul Elysse.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.