Ponta cere rezolvarea urgentă a situației de la ROMATSA

0

Premierul Victor Ponta i-a cerut, miercuri, ministrului Transporturilor, Iulian Matache, să găsească soluţii pentru a rezolva situaţia de la Romatsa.

„Sunt convins că puteţi să găsiţi soluţii şi nu-mi plac poziţiile de forţă „facem”, „dregem”, ci îmi plac întotdeauna lucrurile raţionale. Cred că aveţi capacitatea să găsiţi soluţii în aşa fel încât servicii de interes naţional şi de siguranţă naţională să nu fie perturbate. Înţeleg că nu sunt probleme de bani, că bani câştigă mai mult decât…Foarte bine, e bine să câştige, nu am nimic împotriva acestei idei, dar atunci să îşi facă şi ei treabă şi toată lumea va fi mulţumită”, a spus Victor Ponta, la şedinţa de Guvern, potrivit Romaniatv.net.

Controlorii de trafic aerian au anunţat că vor intra în grevă generală din 1 septembrie, dacă revendicări lor nu vor fi soluţionate.”Vom proceda la declanşarea grevei, dacă până în acel moment organele statului abilitate nu vor reuşi să revolve problemele pe care le avem la Romatsa. Şi pot să vă spun că sunt probleme de viaţă şi de moarte de la Romatsa, deci nu este vorba de bani, nu e vorba de absolut nimic, ci chiar de viaţă şi de moarte, de siguranţa pasagerilor, de siguranţa salariaţilor Romatsa”, a spus Gabriel Tudorache, unul dintre liderii sindicaliştilor din Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian.

Acesta a mai precizat că a fost trimisă o notificare privind declararea grevei generale în toate unităţile Romatsa, începând cu 1 septembrie, ora 11.00, la Ministerul Transporturilor, la Consiliul de Administraţie şi la conducerea Romatsa.

Guvernul a rezolvat, miercuri, una dintre revendicările sindicaliştilor, respectiv plecarea lui Ion Aurel Stanciu, din postul de director general al Romatsa. Acesta a fost numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Transporturilor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.