Asasinul jurnaliștilor americani și-a motivat gestul

Bărbatul care a împușcat mortal doi jurnaliști în timpul unei transmisiuni în direct în estul Statelor Unite și-a exprimat frustrarea într-un lung manifest trimis prin fax canalului ABC News ca bărbat de culoare și homosexual, manifestându-și de asemenea furia după atacul armat de la Charleston.

ABC News, care a explicat că a primit faxul după „aproape două ore” de la atacul armat ce a costat viața a doi jurnaliști de la postul local de televiziune WDBJ7, a publicat extrase foarte scurte și un rezumat al conținutului manifestului pe site-ul său, notează AFP.
Autorul textului „spune că suferă de discriminare, hărțuire sexuală și discriminare la locul de muncă. El spune că a fost atacat de bărbați de culoare și femei albe și povestește că a fost atacat doar pentru faptul că este negru și homosexual”, afirmă ABC News.

În acest manifest, autorul, „Bryce Williams”, numele sub care lucra criminalul, afirmă că sentimentul său de ostracizare a fost dublat de o furie nebună după atacul armat de la Charleston în iunie, când nouă enoriași negri au fost împușcați într-o biserică de Dylann Roof, un susținător al supremației albilor.

Bryce Williams a murit la câteva ore după ce i-a ucis pe cei doi jurnaliști. El s-a împușcat în cap în timp ce era urmărit de poliție.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.