Astra Giurgiu și Steaua, eliminate din Liga Europa

Astra Giurgiu a ratata calificarea în grupele Europa League la fotbal, după ce a fost învinsă de formația olandeză AZ Alkmaar cu scorul de 2-0 (0-0), joi seara, pe stadionul ”AZ”, în manșa secundă a play-off-ului competiției.

Liderul Ligii I, care se impusese în prima partidă cu scorul de 3-2, a cedat pe final, în urma golurilor marcate de Jop van der Linden (80) și Robert Mühren (84).

AZ a dominat meciul de la un capăt la altul și și-a creat numeroase ocazii de gol, însă Silviu Lung jr a avut o evoluție magistrală, umbrită de eroarea din minutul 80, când mingea trimisă de fundașul Jop van der Linden (80), din lovitură liberă, s-a dus printre mâinile goalkeeper-ului.

Lung s-a mai remarcat o dată, la șutul lui Haye (83), dar nou-intratul Robert Mühren (84) a tranșat soarta meciului după ce a dejucat pasul la ofsaid al apărării giurgiuvene. AZ a mai ratat o ocazie, prin Tankovic (90+1), al cărui șut din careu a fost prins de Lung.

La rândul său, Steaua București a învins formația norvegiană Rosenborg Trondheim cu scorul de 1-0 (0-0), joi seara, pe stadionul ”Lerkendal”, în manșa secundă a play-off-ului Europa League la fotbal, dar a ratat calificarea în grupele competiției după 0-3 în prima partidă.

Unicul gol al meciului a fost marcat de Ad. Popa, în minutul 54, după o pasă excelentă a lui Chipciu.

 Steaua a mai avut câteva ocazii, însă nu a mai reușit să înscrie. Rosenborg este în final echipa care va fi, vineri, în urne la tragerea la sorți pentru grupele Europa League.

Rosenborg: Andre Hansen – Bjordal, Eyjolfsson, Jensen, Selnaes (29 Vilhjalmsson), Midtsjo, Svensson, Konradsen, Mikkelsen, Soderlund, Helland.

Steaua: Niță – Alcenat (46 Papp), Varela, Toșca, Guilherme – Filip (75 Enceanu), Muniru – Ad. Popa, Stanciu, Chipciu – Iancu (46 Tade).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.