Cardul de sănătate, obligatoriu de la 1 septembrie!

Share:

După patru luni de grație, cardul national de sanatate devine cu adevărat obligatoriu de la 1 septembrie. La orice consultație, internare sau eliberare de rețetă, trebuie să îl aveți la dumneavoastră, altfel plătiți contravaloarea servicilor medicale.

Excepție de la această regulă vor face asigurații care nu au primit până acum cardul de sănătate, fie pentru că nu a fost încă tipărit, fie pentru că nu a fost expediat prin poștă. Scutite de plată vor fi și urgențele, pentru care nimeni nu o să vă ceară cardul de sănătate. Excepţie fac şi cei care au refuzat cardul de sănătate din motive religioase sau de altă natură şi care vor trebui să prezinte adeverinţe de asigurat de la Casa de Asigurări de Sănătate.

La nivel naţional mai trebuie distribuite 300.000 de carduri de sănătate, iar alte 600.000 urmează să fie emise până la sfârșitul anului.

Cei care pierd documentul sau îl deteriorează, pot cere un duplicat care costă 15 lei. Cardul este valabil atâta timp cât titularul plătește asigurarea medicală, plus încă 3 luni de grație.

Din mai, de când a început sa funcționeze sistemul cardurilor de sănătate, s-au făcut economii lunare de 91 de milioane de lei, susțin oficialii din Ministerul Sănătatății. Potrivit acestora, banii vor ajunge din noiembrie în bugetele spitalelor și pentru plata salariilor majorate ale medicilor.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.