Liga Elitelor pentru fotbalul juvenil a fost lansată

0

Federația Română de Fotbal a lansat, joi, Liga Elitelor dedicată fotbalului juvenil, ce vor aduna la start, pentru fiecare categorie de vârstă, cele mai bune 24 echipe din țară împărțite în câte două serii geografice.

Sâmbătă vor debuta cele două competiții din această ligă, la categoriile de vârstă Under 19 și Under 17, sub sloganul ”Creștem fotbalul românesc”. În plus, în Liga Elitelor U17 vor evolua și echipele celor două centre regionale de excelență de la Timișoara și Târgu Mureș, informează Agerpres.

”Este mai mult decât un format, este o uniune a valorilor fotbalistice la această categorie de vârstă, care întrupează dezideratul nostru comun, al Federației Române de Fotbal, al cluburilor, al jucătorilor și al publicului: formarea viitoarelor certitudini ale performanței în fotbalul românesc. În al doilea rând, vorbim de elită pentru că aceasta reprezintă ce este mai bun, mai valoros, într-o comunitate. Pe de o parte, certificam astfel talentul juniorilor și performanțele care i-au îndreptățit sa evolueze la acest nivel. Elita reprezintă o obligație, o responsabilitate pentru acești jucători, pentru că ei trebuie să își respecte nu doar statutul actual, ci și evoluția” a declarat președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.