Zeci de elevi, eliminați de la Bacalaureatul de toamnă!

0

Dintre absolvenţii de clasa a XII-a înscrişi la proba obligatorie a profilului E)c) din cadrul examenului naţional de Bacalaureat, sesiunea august – septembrie 2015, 34 de candidaţi au fost eliminaţi din sălile de examen după ce au recurs la fraude sau tentative de fraudă.

 26.396 de absolvenţi de clasa a XII-a (79,23%) au participat miercuri, 26 august, la proba obligatorie a profilului E)c) din cadrul examenului naţional de Bacalaureat, sesiunea august – septembrie 2015. Întrucât au recurs la fraude sau tentative de fraudă, 34 de candidaţi au fost eliminaţi din sălile de examen. Au absentat 6.918 candidaţi (dintr-un total de 33.314 înscrişi), relatează Romaniatv.net.

Testele scrise din sesiunea august – septembrie 2015 se încheie vineri, 28 august, cu proba la alegere a profilului şi specializării E)d), pentru susţinerea căreia s-au înscris 36.657 de elevi. Proba va fi susţinută, în funcţie de opţiunile fiecărui candidat, la următoarele discipline: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică şi argumentare, psihologie şi sociologie.

Prima afişare a rezultatelor este programată marţi, 1 septembrie (până la ora 16:00), Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 16:00 – 20:00. Soluţionarea contestaţiilor se va efectua în zilele de 2 şi 3 septembrie, în timp ce rezultatele finale vor fi făcute publice vineri, 4 septembrie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.