Udrea, despre criza imigranților

Share:

Fosta şefă PMP Elena Udrea a scris, vineri, pe Facebook despre subiectul „crizei imigranţilor”. În acest sens, fosta şefă PMP îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să devină tranşant în această chestiune „pentru a apăra interesele ţării pe care o conduce, nu pe cele ale ţării de unde îşi are etnia”. Vineri, Elena Udrea a declarat la ieşirea din secţia 2 de Poliţie, unde a fost să dea cu subsemnatul, că nu comentează viaţa ei personală, după ce joi un apropiat a precizat la România TV că fosta şefă PMP s-a despărţit de iubitul ei.

Elena Udrea s-a prezentat vineri la Secţia de Poliţie 2 unde a dat cu subsemnatul după ce a fost pusă sub control judiciar în dosarul Gala Bute.

Într-o postare pe Facebook, fosta şefă PMP atacă presa românească pentru faptul că „face jocul celor care vor să limiteze dreptul la liberă circulaţie în interiorul Uniunii Europene”.”Privesc aproape hipnotizată la modul în care presa românească prezintă aşa-zisul subiect al „crizei imigranţilor” de parcă ar veni sfârşitul lumii. E cumva în logica semnelor apocalipsei globale şi a devenit principala preocupare a mass media: a fost criza din Grecia, apoi prăbuşirea bursei chinezeşti şi acum imigranţii.

Fara sa vrea, presa noastră face jocul celor care vor să limiteze dreptul la liberă circulaţie în interiorul Uniunii Europene. Ce vedem zilele acestea nu e o criză a imigranţilor economici, aşa cum ni se induce, ci un eventual început de criză a refugiaţilor din ţările Orientului Mijlociu.

Distincţia este extraordinar de importantă tocmai pentru că, dacă nu se impune, putem asista la o schimbare a regulilor în UE cu privire la extinderea restricţiilor faţă de cei din Estul Europei.

Asta ar trebui să facă obiectul unei comunicări din partea Preşedintelui României, care să se poziţioneze tranşant pe acest subiect, pentru a apăra interesele ţării pe care o conduce, nu pe cele ale ţării de unde îşi are etnia. E un test important pentru funcţionarea corectă a statului.

România nu se află în mijlocul niciunei astfel de crize. Imigranţi economici nu sunt decât prin Asia, pentru că ceilalţi vor în ţări mai dezvoltate economic din Vestul Europei. Refugiaţii au preferat, până acum, alt traseu din cauza faptului că România şi-a securizat bine frontierele.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.