Festivalul „George Enescu”: 55 de concerte la TVR!

0
Duminică începe cea de-a 22-a ediţie a Festivalului „George Enescu”. Organizat o dată la doi ani, de-a lungul a jumătate de secol, celebrul eveniment va transforma Bucureştiul într-o veritabilă capitală culturală a Europei. Timp de aproape o lună, Televiziunea Română va dedica magiei muzicii clasice peste 9.000 de minute de transmisie, difuzate atat pe canalele TV, cât şi pe platformele online.

TVR a început maratonul cultural dedicat celui mai important eveniment muzical al anului, pe 19 august, la împlinirea a 134 de ani de la naşterea lui George Enescu, prin lansarea site-ului enescu.tvr.ro.

La ediţia din 2015, Festivalul Internaţional „George Enescu” va încânta publicul de la Bucureşti cu 55 de concerte, susţinute de-a lungul a 22 de zile. În calitate de coproducător,  Televiziunea Română va transmite 51 de concerte, a căror durată totală va ajunge la nu mai puţin de 9.000 de minute.

Dintre acestea, 3.000 de minute vor fi difuzate exclusiv online, pe site-ul enescu.tvr.ro.

Pentru transmisia acestui eveniment, TVR a mobilizat o echipă completă, al cărei coordonator beneficiază de experienţa concertelor difuzate la ediţia precedentă.

Aproape toate canalele TVR vor transmite concertele Festivalului. Postului TVR 1, care va difuza spectacolul de deschidere, i se alătură TVR 2, TVR  Internaţional şi TVR Moldova.

În acelaşi timp, în mediul online, pe lângă site-ul dedicat, concertele vor fi transmise şi pe portalul tvrplus.ro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.