„Gală de filme artistice sub cerul înstelat”, la Bacău

Share:

Piața Tricolorul situată în centrul civic al municipiului Bacău găzduiește, în premieră, începând de vineri seara și până duminică inclusiv, o „Gală de filme artistice sub cerul înstelat”, eveniment propus de primăria municipiului Bacău, Teatrul Municipal Bacovia, în parteneriat cu Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc, Centrului Național al Cinematografiei și organizatorii Festivalului de film TIFF Transilvania.

„Succesul la public al spectacolelor stradale incluse în prima ediție a Festivalului Theaterstock International Arts, ne-au făcut să continuăm suita de prezențe artistice în centrul municipiului printr-un nou „voiaj” în lumea artei, de această dată printr-un ”voiaj” în cea a filmului. Am selectat pentru acest inedit eveniment adresat băcăuanilor trei producții recente ce au primit aprecierile criticii de specialitate”, a declarat, pentru Agerpres, Laura Huiban, consilier artistic al Teatrului Municipal Bacovia.

Pe ecranul panoramic instalat în fața Palatului Administrativ, utilizându-se un aparat de proiecție de mare performanță, cei aproximativ o mie de spectatori prezenți vineri seara la debutul manifestării, urmăresc o comedie autohtonă în regia Cristinei Iacob, „Selfi”, film ce are în distribuție pe Olimpia Melinte, Crina Semciuc, Flavia Hojda, Vlad Logigan, Levent Sali, Alex Calin, Răzvan Vasilescu, Florin Călinescu, Răzvan Fodor, Smiley, Alex Velea, Mihaela Rădulescu, Dan Chișu și George Vintilă.

Sâmbătă, spectatorii vor avea ocazia să vadă Poveștile trăznite/Wild Tales, o colecție de șase povești bizare ce conturează un portret comic, plin de defecte al societății urbane actuale, film nominalizat anul acesta la premiul Oscar. Produsă de renumitul regizor spaniol Pedro Almodóvar, pelicula lui Damián Szifrón, a fost aplaudată și la Festivalul de la Cannes.

Proiecțiile Galei se încheie duminică cu proiecția unei pelicule realizate de regizorul Stephen Daldry, nominalizat de două ori pentru premiile Academiei Americane de Film, care propune în producția Ttash / Gunoi „o versiune sud-americană” a celebrei pelicule „Vagabondul milionar”.

Accesul publicului în cele trei zile ale Galei este gratuit.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.