Liberalii nu mai depun amendamente la Codul Fiscal

0

Copreședintele PNL Vasile Blaga a anunțat, sâmbătă, că pe 7 septembrie Codul fiscal ar putea ajunge la promulgare, arătând că liberalii au decis să nu mai depună alte amendamente decât cele convenite la întâlnirea politică a liderilor partidelor parlamentare cu privire la acest proiect.

El a precizat că, săptămâna viitoare, noul Cod fiscal va fi adoptat de Parlament, astfel încât lunea viitoare ar putea ajunge la promulgare.”Am fost de acord să nu mai depunem alte amendamente decât cele convenite”, a subliniat Blaga, potrivit Agerpres.

Liderii partidelor parlamentare au stabilit joi ca modificările aduse Codului fiscal să fie adoptate în forma inițială care a fost aprobată în Parlament, dar unele măsuri vor fi aplicate etapizat.

TVA va scădea la 20% de la 1 ianuarie 2016 și la 19% de la 1 ianuarie 2017. Taxa pe stâlp va fi eliminată de la 1 ianuarie 2017, cu o excepție, solicitată de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, și anume în cazul construcțiilor speciale din agricultură, pentru care taxa va fi scoasă din 2016.

Totodată, s-a convenit ca supraacciza la carburanți să fie eliminată de la 1 ianuarie 2017, impozitele pe dividende să fie reduse la 5% din 2017 și s-a căzut de acord asupra menținerii unui deficit bugetar de sub 2%.

Un alt aspect asupra căruia Coaliția și Opoziția au ajuns la un consens vizează angajamentul Executivului de a prezenta, până la data de 15 noiembrie, proiectul bugetului de stat pe anul 2016.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.